A biztonságnak minden vállalkozás számára kiemelt prioritással kellene bírnia. A munkahelyi biztonsági programok célja a balesetmentes környezet kell, hogy legyen. Ugyanakkor még ma is óriási költségeket tartanak nyilván, amikor a munkahelyi baleseteket veszik számba, ezek a költségek jellemzően a cégek profitját csökkentik, így a siker és bukás közötti különbséget is jelenthetik. A költségek másik oldalán pedig természetesen lehetnek sérülések, egészségkárosodás, akár halál is. Minden baleset megakasztja a munkafolyamatot, csökkenti a termelékenységet és rontja a munkahelyi hangulatot.

Fontos tehát egy olyan munkavédelmi tervet összeállítani, amely minden tényezőt számba vesz ahhoz, hogy a lehető legnagyobb biztonsági szintet érje el a munkahelyed.   

Kezd az alapoktól

Minden munkavédelmi tervnek az alapoktól kell kiindulnia, vagyis a vonatkozó munkavédelmi és munkahelyi egészségi szabályoktól. Másképpen megfogalmazva: legyen az a kiindulópontod, hogy megfelelj a hatósági előírásoknak, majd haladd is meg őket.

Azonosítsd be a te munkahelyi környezetedre jellemző specifikus problémákat és találj ezekre megoldást. Jobb előre megtalálni a potenciális problémákat és azokat megszűntetni vagy kockázatukat csökkenteni, mint egy már megtörtént balesetre válaszul elkészíteni a munkavédelmi eljárásrendeket. Ehhez gyakran kell bejárni a munkavégzési területeket és gondosan meg kell figyelni hogyan teljesítik a feladataikat a munkavállalók.

Az is fontos, hogy a munkavédelmi tervedet kezeld élő dokumentumként, amelynek folyamatosan reagálnia kell az újonnan megjelenő kockázatokra.

A kezdetektől tedd a biztonságot első számú prioritássá és ezt folyamatosan nyomatékosítsd

Minden újonnan érkező munkavállalónak már a legelejétől meg kell értenie, hogy a vállalat számára a biztonság kiemelt fontossággal bír és a vonatkozó előírások figyelmen kívül hagyására zéró toleranciát alkalmaz a vezetőség.

Ezt szükséges, hogy egy átfogó munkavédelmi képzés is kiegészítse, amelyet minden új munkatársnak el kell végeznie mielőtt elkezdi a munkáját. Ezután érdemes rendszeres munkavédelmi találkozókat tartani, illetve folyamatosan kommunikálni, üzeneteket küldeni a munkahelyi biztonság és egészség témájában.

Vond be a munkavállalókat

A lehető legjobb munkavédelmi terv kialakításához és alkalmazásához elengedhetetlen a munkavállalók bevonása. Végső soron ők az igazi szakértői a munkahelyi környezetnek és berendezéseknek. Érdemes kinevezni munkavédelmi nagyköveteket vagy felelőseket.

Foglalkozz a mentális és érzelmi egészséggel is

Gyakran figyelmen kívül hagyják a mentális és érzelmi egészség hatását a biztonságra. Ugyanakkor, az érzelmileg kimerült munkavállaló kevésbé produktív és nagyobb valószínűséggel válik dekoncentrálttá és kimerültté, ami komoly kockázati tényezőt jelenthet.

Ne felejts el tehát a lelki problémák esetére is megoldást kínálni a munkavállalóidnak és a munkabiztonsággal kapcsolatos eseményeknek és tájékoztatóknak legyen fontos része az érzelmi jóllét témája is.

Jobb munkavállalók a biztonságban lévő munkavállalók

Azok a munkatársak, akik biztonságban érzik magukat és érzik, hogy tőrödnek velük sokkal hatékonyabbak, jobb minőségű munkát végeznek, kevesebbszer hiányoznak a munkahelyről és sokkal elégedettebbek és lojálisabbak a vállalat iránt.